Střešní žebříky pro bezpečnou práci ve výškách

27.4.2020

Bezpečnost je pro práci ve výškách základ, proto v naší nabídce naleznete střešní žebříky.

Ocení je nejen pokrývači, kominíci či technici při montáži solárních panelů. Žebříky v naší nabídce jsou lehké a pevné a na střeše zajišťují stabilitu a pohodlí při práci.

Bezpečná údržba díky střešnímu žebříku

Ať už jste profík, který je na střechách denně, nebo nadšený domácí všeuměl, jistě víte, že kvalitní střešní žebřík zajistí nejen bezpečí, ale také pohodlí, které je u práce důležité. Některé žebříky jsou na střechách přidělané pevně a natrvalo – tvoří cestu ke komínu či k lávce, která zajišťuje přístup například k údržbě solárních panelů či již zmíněných komínů. Další jsou mobilní, používají se při jednorázobé práci na střeše (pokrývači, ...). Jen se na střechu položí a uchytí buďto za hřeben střechy nebo v okapu. Námi nabízené střešní žebříky jsou německé výroby a díky flexibilnímu řešení je lze použít na všech šikmých střechách.

To nejdůležitější v 5 bodech

  • Střešní žebříky s délkou 2,25 – 5,05 m
  • Jednotlivé žebříky lze snadno propojit
  • Materiálem je kombinace dřeva a hliníku
  • Celá konstrukce je voděodolná
  • Žebříky mají CE-certifikát pro profesionální využití

Celá nabídka střešních žebříků 

Praktické umístění nášlapů

Nášlapy střešních žebříků lehce vystupují nad bočnice. Díky tomuto tvaru vzniká více prostoru mezi chodidlem a střechou, proto je pohyb po žebříku pohodlný při jakémkoliv náklonu. Nášlapy jsou navíc tvarované. Žebřík je také daleko bezpečnější, než střešní stupně – na stupních se k jištění nepoužívají ruce, naopak na žebříku se člověk jistí čtyřmi body.

Upevnění střešních žebříků

Jak již bylo zmíněno, jednotlivé žebříky lze spojovat do požadovaného tvaru, a to díky úhelníkovým spojkám. Na střechu se žebříky upevní na střešní latě pomocí háků, nebo pomocí speciálního hřebenového úchytu, který je pro snadnou manipulaci vybavený pojezdovým kolem.

Dodáváme střešní žebříky a zdvihací techniku po celé ČR

Brka-LIFTservis sídlí v Královehradeckém kraji a věnuje se prodeji, půjčovně a servisu zdvihací techniky. Pro práci ve výškách máme v nabídce kromě lešení, minijeřábů a zdvihacích plošin také zmiňované střešní žebříky od německého výrobce KRAUSE. Pokud si nejste jisti výběrem, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme a doručíme náš sortiment do všech koutů České republiky.

4